Ödön
1 °C
11 °C

Boros Imre szerint Medgyessy blöfföl

Magyar Nemzet
2002.01.29. 07:44
Medgyessy Péter által felvázolt szocialista program 20-22 százalékkal növelné meg a költségvetés kiadási oldalát, ez pedig jóval több mint 1000 milliárd forintot jelentene, amire viszont nincs meg a bevételi fedezet. Ehhez meg kellene facsarniuk az adóprést, és az államnak az újraelosztási folyamatban nagyobb, akár 50 százalékos szerepet kellene vállalnia - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Boros Imre, a PHARE-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

A miniszter szerint a fedezettel a szocialisták soha nem törődnek. Aláhúzta: ígérni ugyanis a miniszterelnök-jelölt ígért, a szigorú pénzügyminiszter azonban majd nem látja fedezetét. Elvenni, és újra elosztani azonban már csak a fél évszázados hagyomány miatt is szeretnének. Ezt azonban nem tették a programjukban, mint ahogy a Bokros-csomagról sem volt szó 1994-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?