Szilvia
5 °C
16 °C

Mádl Ferenc beiktatta a Legfelsőbb Bíróság új elnökhelyettesét

MTI
2002.01.29. 12:25
Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatta Lomnici Zoltánt a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökhelyettesi tisztségébe kedden a Parlament Nándorfehérvári termében. Megbízatása február 1-jétől hatéves időtartamra szól. Lomnici Zoltán személyére Solt Pál, az LB és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke tett javaslatot. Az államfő a kinevezés előtt kikérte az OIT véleményét.

A Bírósági Közlöny nyári számában jelent meg a Solt Pál által kiírt pályázat a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesi posztjára. A kiírásra, a szeptember 30-i határidő lejártáig egyedül Lomnici Zoltán nyújtott be pályázatot. Lomnici Zoltán elődje, Szabó Győző 1991 óta töltötte be a posztot, mandátuma január 30-án jár le. Az LB elnökhelyettese teljes jogkörrel helyettesíti az elnököt távolléte idején, továbbá ellátja a Szervezeti és Munkaügyi Szabályzatban ráruházott feladatokat. Lomnici Zoltán 47 éves, 1982 óta bíró, 1991-től tagja a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási kollégiumának, 1998-tól az LB főtitkára, 1999-től pedig tanácselnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?