Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Mádl Ferenc beiktatta a Legfelsőbb Bíróság új elnökhelyettesét

MTI
2002.01.29. 12:25
Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatta Lomnici Zoltánt a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökhelyettesi tisztségébe kedden a Parlament Nándorfehérvári termében. Megbízatása február 1-jétől hatéves időtartamra szól. Lomnici Zoltán személyére Solt Pál, az LB és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke tett javaslatot. Az államfő a kinevezés előtt kikérte az OIT véleményét.

A Bírósági Közlöny nyári számában jelent meg a Solt Pál által kiírt pályázat a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesi posztjára. A kiírásra, a szeptember 30-i határidő lejártáig egyedül Lomnici Zoltán nyújtott be pályázatot. Lomnici Zoltán elődje, Szabó Győző 1991 óta töltötte be a posztot, mandátuma január 30-án jár le. Az LB elnökhelyettese teljes jogkörrel helyettesíti az elnököt távolléte idején, továbbá ellátja a Szervezeti és Munkaügyi Szabályzatban ráruházott feladatokat. Lomnici Zoltán 47 éves, 1982 óta bíró, 1991-től tagja a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási kollégiumának, 1998-tól az LB főtitkára, 1999-től pedig tanácselnöke.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek