Lemondott a MÚOSZ elnöke

MTI
2002.02.01. 06:42
Wisinger István, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke a szerdán megtartott választmányi ülésen bejelentette, hogy június 1-jei hatállyal lemond elnöki tisztségéről - közölte csütörtöki számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap. Az MTI megkeresésére Wisinger István megerősítette a hírt, de nem kívánta indokolni döntése okát és hátterét. A MÚOSZ elnöke a lapértesülések szerint a választmányi ülésen kijelentette, hogy bizalomhiányos légkörben nem tudja folytatni munkáját.

Az MTI információja szerint Wisinger István szerdán a testület előtt kétszer is bejelentette, hogy távozik az újságíró szervezet éléről. Először akkor jelezte lemondási szándékát, amikor Ballai József alelnök tevékenységét vitatták meg, másodszor pedig akkor jelentette ki, hogy nem kíván az újságíró szervezet elnöke lenni, amikor szóba került az egyik MÚOSZ alapítvány által örökölt budapesti ingatlan bérbeadásának az ügye.

Az MTI információja szerint a testületi ülésen Wisinger István arra hivatkozott, hogy gyűlölködő és bizalmatlan légkörben nem vállalja tovább az elnöki tisztséget.