Olivér
5 °C
8 °C

Nőket indít az SZDSZ a miskolci választókörzetekben

MTI
2002.02.01. 17:54
A 3-as számú fő út miskolci bevezető szakaszánál mutatták be pénteken a Szabad Demokraták Szövetsége tizenhárom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőjelöltjét. T. Asztalos Ildikó országgyűlési képviselő, aki a 2002-es választásokon is megméretteti magát a helyszín kiválasztásával kapcsolatban közölte: a jelenlegi kormány hangzatos ígéretei ellenére négy év alatt egy kilométernyi autópályát nem adtak át, nem készült el a miskolci körgyűrű.

A párt országos és helyi választási programjának rövid ismertetése után T. Asztalos Ildikó bemutatta a tizenhárom egyéni képviselőjelöltet, hangsúlyozva: tudatosan törekedtek arra, hogy Miskolc négy választókerületében nő legyen a jelölt.

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú választókerületében Tóth Katalin ügyvédet, a 2-esben T. Asztalos Ildikó jelenlegi országgyűlési képviselőt, a 3-asban Illés Jolán háziorvost, a 4-esben Rudolf Katalin kommunikációs tanácsadót indítja. Az 5-ös számú választókerület jelöltje Richter Péter népművelő, a 6-osé Szegletes Sándor nyugdíjas mérnök, a 7-es Bende György vállalkozó, a 8-asé Kozma Blanka szakközgazdász, a 9-esé Bánszkyné Szepesi Éva közgazdász. A párt a 10-es számú borsodi választókerületben Mári Imre nyugdíjast, a sátoraljaújhelyi Börtön és Fegyház volt parancsnokát indítja, a 11-esben Petrovszki Zsolt közgazdász, a 12-esben Farkas Zoltán Tiszaújváros polgármestere, a 13-asban pedig Balla Erzsébet Tibolddaróc alpolgármestere a jelölt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?