Nőket indít az SZDSZ a miskolci választókörzetekben

MTI
2002.02.01. 17:54
A 3-as számú fő út miskolci bevezető szakaszánál mutatták be pénteken a Szabad Demokraták Szövetsége tizenhárom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőjelöltjét. T. Asztalos Ildikó országgyűlési képviselő, aki a 2002-es választásokon is megméretteti magát a helyszín kiválasztásával kapcsolatban közölte: a jelenlegi kormány hangzatos ígéretei ellenére négy év alatt egy kilométernyi autópályát nem adtak át, nem készült el a miskolci körgyűrű.

A párt országos és helyi választási programjának rövid ismertetése után T. Asztalos Ildikó bemutatta a tizenhárom egyéni képviselőjelöltet, hangsúlyozva: tudatosan törekedtek arra, hogy Miskolc négy választókerületében nő legyen a jelölt.

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú választókerületében Tóth Katalin ügyvédet, a 2-esben T. Asztalos Ildikó jelenlegi országgyűlési képviselőt, a 3-asban Illés Jolán háziorvost, a 4-esben Rudolf Katalin kommunikációs tanácsadót indítja. Az 5-ös számú választókerület jelöltje Richter Péter népművelő, a 6-osé Szegletes Sándor nyugdíjas mérnök, a 7-es Bende György vállalkozó, a 8-asé Kozma Blanka szakközgazdász, a 9-esé Bánszkyné Szepesi Éva közgazdász. A párt a 10-es számú borsodi választókerületben Mári Imre nyugdíjast, a sátoraljaújhelyi Börtön és Fegyház volt parancsnokát indítja, a 11-esben Petrovszki Zsolt közgazdász, a 12-esben Farkas Zoltán Tiszaújváros polgármestere, a 13-asban pedig Balla Erzsébet Tibolddaróc alpolgármestere a jelölt.