Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kende szerint felvásárolják A Viktort

Népszabadság
2002.02.04. 06:18
Kaptam olyan információkat, hogy könyvesboltokban megpróbálják felvásárolni A Viktor című könyvet, sőt már a bolti megjelenését is meg akarják akadályozni azzal, hogy a nagykereskedőknél jelentkeznek be - nyilatkozta a Népszabadságnak a miniszterelnökről szóló kötet szerzője, Kende Péter. Az író szerint az Auchanban és a Tescóban is volt példa arra, hogy az összes könyvet meg akarta venni valaki. Arra a kérdésre, hogy szerinte kik a titokzatos vásárlók, Kende közölte: nem tudja, de nem bonyolult elméleti feladvány, hogy mi lehet a nagy tételű vásárlások hátterében.

Kende elmondása szerint egy egyetemi professzor azzal hívta fel, hogy Pécsett és Szegeden csak előjegyzés alapján lehet a könyvhöz jutni, ehhez pedig nevet és lakcímet kérnek. A könyv első kiadása két nap alatt elfogyott, a harmadik utánnyomásnál tartanak. A könyv kiadójánál az APEH vizsgálatot tartott, a Magyar Televízió pedig a kötet megjelenése után közölte az íróval - Kende Péter tulajdonos abban a cégben, amely a Slágertévé című produkciót készíti -, hogy az előzetes megegyezés ellenére mégsem hosszabbítják meg a műsor szerződését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?