Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Két centrum párt is indulhat a választáson

MTI
2002.02.04. 15:18
Két centrum párt is indulhat a választáson A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfői végzésében elutasította a Magyar Centrum Párt kifogását a Kupa Mihály által képviselt Összefogás Magyarországért Centrum, mint jelölő szervezet, nyilvántartásba vétele ellen - tájékoztatta Lomnici Zoltán, az LB elnökhelyettese az MTI-t közleményben. A közlés szerint a Magyar Centrum Párt az Országos Választási Bizottsághoz nyújtotta be a kifogást.

Az ismertetés szerint a Legfelsőbb Bíróság azért utasította el a kifogást, mert az Összefogás Magyarországért Centrumot a Somogy Megyei Bíróság jogerős végzéssel nyilvántartásba vette, így "jelölő szervezetként való nyilvántartásba vétele sem utasítható vissza". A bírósági bejegyzést tanúsító jogerős végzés ugyanis a bíróság által vizsgált körülmények vonatkozásában az Országos Választási Bizottságot köti - olvasható a közleményben.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda titkára az MTI megkeresésére elmondta: az OVB egy héttel ezelőtti ülésén vette nyilvántartásba a Kupa Mihály által képviselt Összefogás Magyarországért Centrumot mint jelölő szervezetet. Közölte: a Magyar Centrum Párt a törvényes határidőn - három napon - belül élt kifogással, amelyet az OVB az ülés jegyzőkönyvével együtt a Legfelsőbb Bírósághoz továbbított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?