Jolán
2 °C
4 °C

Esélyek nélkül is indul a választáson a cigánypárt

MTI
2002.02.04. 17:38
Esélyek nélkül is indul a választáson a cigánypárt A Magyar Cigányok Demokrata Pártja annak ellenére elindul az áprilisi parlamenti választásokon, hogy a jelen helyzetben semmi esélyt nem lát a bejutási küszöb átlépésére - mondta Mozsár István elnök a szervezet hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Mint hozzátette: pénzük nincs a kampányra, ráadásul a nagyobb politikai erők is a cigányok szavazatainak megszerzésén munkálkodnak, sokszor olyan partnereket véve maguk mellé, akik korábban már más pártok szövetségeseiként mutatták meg magukat.

A politikus példaként említette Farkas Flóriánt, a Lungo Drom vezetőjét, aki - szavai szerint - a ,80-as évek végén szocialistának, majd az MDF partnerének vallotta magát, 1994-ben Horn Gyula barátjaként lépett fel, most pedig a legnagyobb kormánypárttal lépett választási szövetségre. Mozsár István aláhúzta: a Lungo Drom, amely "kisajátította a cigányság képviseletét", könnyű helyzetben van, hiszen anyagi források birtokában működhet, szemben a fillérekből gazdálkodó sok más szervezettel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?