Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még két plenáris ülést tart az Országgyűlés

MTI
2002.02.04. 18:26
Az MSZP és az SZDSZ nem támogatta a házszabálytól való elérést az olimpiai játékok 2012-es budapesti megrendezésével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslat ügyében, így erről kedden nem határozhat a Ház. Mivel a két ellenzéki frakció a hétfői ülés kezdetén tájékoztatta a házelnököt álláspontjáról, Áder János bejelentette: fel sem teszi szavazásra a kérdést. Az olimpia budapesti megrendezésének támogatásáról szóló határozati javaslatot az Országgyűlés minimális ellenszavazat és tartózkodás mellett bocsátotta részletes vitára.

A Ház elfogadta a tavaszi ülésszak munkarendjét is, amelynek értelmében a héten kétnapos, három héttel később, február 26-án pedig egynapos ülést tart a parlament. Az MSZP, illetve az SZDSZ képviselői összesen négy vizsgálóbizottság felállítására tettek ismét kísérletet a napirend kiegészítését célzó önálló indítványaikkal, de az Országgyűlés többsége ezeket nem támogatta.