Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A közlekedési tárca szerint Helmeczy riogat árvízügyben

2002.02.05. 12:52
Helmeczy Lászlónak, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlése elnökének nyilatkozata vízügyi kérdésekben tájékozatlanságáról árulkodik, és alaptalanul riogatja az általa vezetett megye lakosságát - jelenti ki közleményében Manninger Jenő a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Közleményében a minisztérium felhívja az elnök figyelmét arra, hogy az elmúlt évben, a Felső-Tisza környezetében - a vízügyi tárca szakemberei által - megépített, több mint 30 km új árvízvédelmi töltés teljesen biztos védelmet nyújt egy tavalyihoz hasonló árhullám esetén.

Helmeczy állításával szemben, a korszerű védművek megakadályozzák, hogy töltéseken a víz átjusson. A közlemény szerint ugyancsak téves Helmeczy Lászlónak azon kijelentése is, mely szerint a hegyekben rendkívüli hómennyiség található. Műholdas felvételek segítségével ma már egyértelműen meg lehet állapítani a vízgyűjtő területen lehullott hó nagyságát. A jelenlegi hómennyiség jelentéktelen mértékben tér el a sokéves átlagtól.

A víztározók építése ügyében is jelentős eredményeket sikerült elérnie a kormánynak az elmúlt évtizedekhez képest, hiszen 2001-ben első alkalommal tárgyaltak érdemben nemzetközi szinten ezek fejlesztéséről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?