Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Elutasították ifjabb Hegedűs panaszát

MTI
2002.02.05. 14:17
A Legfőbb Ügyészség elutasította a közösség elleni izgatás bűncselekményével gyanúsított ifj. Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök, országgyűlési képviselő gyanúsítás elleni panaszát - tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája az MTI-t kedden, megerősítve a Népszabadságban megjelent hírt. Az országgyűlési képviselőt január 18-án hallgatták ki a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban.

A kihallgatás után a képviselő az MTI-nek elmondta, hogy nem ismerte el bűnösségét, és panasszal él a gyanúsítás ellen. A Legfőbb Ügyészségre január közepén érkezett meg ifjabb Hegedűs Loránt mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat. A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt decemberben kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését. A képviselőnek a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért, és meggyanúsította a kerületi lap felelős szerkesztőjét is. A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?