Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Törvényesen figyelték meg a szociális minisztérium dolgozóját

MTI
2002.02.05. 15:06
Az V-XIII. Kerületi Ügyészség bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a Szociális és Családügyi Minisztériumban végzett megfigyelés ügyében - közölték a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája az MTI érdeklődésére kedden. Az ügyben Szolóczki József tett feljelentést, mert szerinte Molnár Ilona, a minisztérium közigazgatási államtitkára a tárca hivatali helyiségeiben igazságügy-miniszteri, illetve bírói engedély nélkül helyeztetett el egy magáncéggel titkosszolgálati eszközöket.

A kerületi ügyészség indoklása szerint az államtitkár nem követte el a jogosulatlan, titkos információgyűjtés bűntettét. Az intézmény sajtófőnöke szombaton úgy nyilatkozott, hogy mindössze egy irodában, az ott dolgozó személy kérésére történt megfigyelés, mert több alkalommal előfordult, hogy kisebb-nagyobb értékek tűntek el a helyiségből. - A minisztérium közigazgatási államtitkárának kérésére, az épületet gondnokoló cég bízott meg egy magáncéget, hogy ipari kamerákkal figyeltesse az irodát, ez pedig nem minősül titkosszolgálati eszköznek - szögezte le a sajtófőnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?