Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Az OVB nem tart soha zárt ülést

MTI
2002.02.06. 19:41
Az Országos Választási Bizottság (OVB) eddigi üléseit a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nyilvánosan tartotta, zárt ülésre semmilyen jogcímen egyetlen esetben sem, így a Fidesz-MDF pártelnökök közös listával kapcsolatos beadványának tárgyalása során sem került sor - rögzíti az a közlemény, amelyet szerda esti ülésén egyhangúlag fogadott el a testület. A testület általába nem tart szünetet, más volt azonban a helyzet, amikor a Fidesz-MDF-elnökeinek és az MSZP budapesti szervezetének beadványa esetében, a testület ülésén a vitát követően az elnök szünetet rendel el.

A szünetben megtartott állásfoglalás-szövegezést senki nem nyilvánította zárt jellegűvé. A szövegtervezetek előkészítése technikai okokból zajlott az ülésterem melletti kisteremben, mivel csak ott volt számítógép. Az OVB működésének és tevékenységének nyilvánosságával kapcsolatos esetleges további félreértések elkerülésére a testület a jövőben a szükségessé váló határozatszövegezést az ülésteremben végzi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?