Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feljelentették a Terror Házát

Népszabadság
2002.02.07. 07:53
Az önkényuralmi jelképek használatát tiltó törvény megsértésének alapos gyanúja miatt, ismeretlen személy ellen tett feljelentést egy budapesti, XIV. kerületi lakos a legfőbb ügyésznél a Terror Háza névre keresztelt múzeum ügyében - értesült a napilap. A Legfőbb Ügyészségről a feljelentést elbírálás végett az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Főügyészségnek továbbították. A főügyészség még nem döntött az ügyben.

Schmidt Mária - a kormányfő tanácsadója - által vezetett intézmény a tulajdonos főváros hozzájárulása nélkül alakíttatta át a VI. kerület Andrássy út 60. számú épület homlokzatát. Többek között kiszélesítették a párkányt, amelybe belevágták a terror szót, ötágú csillagot és nyilaskeresztet. A fővárosi önkormányzat fellebbezésének nyomán a Fővárosi Közigazgatási Hivatal megsemmisítette az elsőfokú építési engedélyt, s új eljárásra utasította a terézvárosi jegyzőt. A múzeumnak a fennmaradási engedély megszerzéséhez ki kell kérnie a fővárosi önkormányzat hozzájárulását. Az illetékes várostervezési és városképvédelmi bizottság csütörtöki ülésén tárgyal arról a tájékoztatóról, amely szerint az építési munkák - jogszerűtlenül - tovább folynak, s megépült az a pengefal is, amelyhez várhatóan nem adja hozzájárulását az önkormányzat.