Jolán
2 °C
4 °C

Elhunyt Dögei Imre kisgazda honatya

MTI
2002.02.07. 15:17
Életének 73. évében elhunyt Dögei Imre kisgazda országgyűlési képviselő - tudatta a parlamenti sajtóiroda csütörtökön közleményben az MTI-vel. Dögei Imrét az Országgyűlés és a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Dögei Imre 1929. március 5-én született, 1946 és 1948 között a Független Ifjúság törökszentmiklósi szervezetének alelnöke volt. Politikai pályafutása 1989-ben folytatódott, amikor részt vett a Független Kisgazdapárt törökszentmiklósi szervezetének újjáalakításában. 1990 és 1994 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett, majd 1994-ben országgyűlési képviselőnek választották. Ebben a parlamenti ciklusban az elhunyt István József kisgazda képviselő helyére került listáról az Országgyűlésbe, esküjét 2001. február 12-én tette le. Tagja volt az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságnak, valamint a társadalmi szervezetek bizottságának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?