Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közös jelölteket indít a Korrupciellenes és a Zöld Párt

MTI
2002.02.07. 16:40
A tiszta közéletért és a tiszta környezetért kötött politikai együttműködést a Korrupcióellenes Polgári Demokrata Párt (KPDP) és a Magyarországi Zöld Párt; az áprilisi választásokon összesen mintegy 120-140 jelöltet indítanak majd - hangzott el a két párt csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. Medveczki Zoltán, a Magyarországi Zöld Párt elnöke elmondta, hogy a KPDP tagjai is a zöld párt jelöltjeiként indulnak majd a választásokon. Ismertetése szerint a két párt nézeteiben nagyon sok a hasonlóság: a közélet és a természet tisztasága számukra cél, nem pedig eszköz.

Szoó Sándor, a KPDP elnöke arról szólt, hogy a korrupció a nemzeti jövedelem 30-40 százalékát tünteti el, juttatja illegálisan magánzsebekbe, ebből pedig a hatalom vezetői veszik ki elsődlegesen részüket. Hangsúlyozta: az eddigi legkorruptabb kormányzati ciklust éljük most meg. Kitért arra is, hogy az energiaágazatok, illetve a pénzintézetek vonatkozásában minimum 51 százalékos mértékig szükségesnek tartanák a reprivatizációt, ugyanis az országnak nem jó, hogy ezek a vállalatok idegen tulajdonban vannak. A KPDP korábban Biztosítók Által Becsapottak Szövetsége néven akarta bejegyeztetni magát, azonban ezt a bíróság a diszkriminatív elnevezés miatt elutasította.