Jolán
2 °C
4 °C

Jogsértő volt a HM szeszvásárlása?

Népszava
2002.02.08. 10:44
Nincs jövedéki engedélye annak a cégnek, amely a Honvédelmi Minisztérium (HM) alkoholbeszerzéseit nyerte el a közelmúltban - értesült a Népszava. A tízezer forinttal alapított betéti társaság a hadsereg Hotel Hadik és Hotel Pátria nevű szállodájába 2 ezer liter pezsgőt, 7,5 ezer liter bort, csaknem 10 ezer liter sört és 2,5 ezer liter röviditalt szállít - összesen 35 millió forint értékben.

A törvény azt mondja ki, hogy jövedéki termékkel kizárólag a vámhatóság által kiadott engedély birtokában folytatható kereskedelem. Hiányában a kereskedő még az árukészletét sem tudja beszerezni - közölte a vámhatóság.

Jövedéki engedélyt egyébként csak az kaphat, aki úgynevezett jövedéki biztosítékot nyújt - alkoholtermék nagykereskedelme esetén ez 22 millió forint. Az engedélyhez ezenkívül rendelkeznie kell - telephelyenként legalább száz négyzetméteres biztonságos raktárral. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) - az információt megerősítve - közölte, hatályos nyilvántartásuk szerint a Hote Bt. nem rendelkezik érvényes jövedéki engedéllyel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?