Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuncze: dakota mondás Orbánnak - levél Mádlnak

MTI
2002.02.08. 12:30
Az SZDSZ elnöke levélben kereste meg Mádl Ferenc köztársasági elnököt, hogy vállaljon szerepet a parlament keddi ülésnapja óta kialakult "akut és tűrhetetlen ügyek rendezésében", és ennek érdekében közvetítsen a pártok között. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: kedden a parlamentben a kormánypárti padsorokból hazaárulónak nevezték az ellenzéket, és - mint mondta - a parlamentben ezt a kifejezést többen hallották a miniszterelnök szájából is.

- Mostantól kezdve csak Mádl Ferenc köztársasági elnöknek van esélye arra, hogy segítsen a miniszterelnöknek visszanyerni higgadtságát - fogalmazott az ellenzéki politikus. A párt vasárnapi, "kormányváltó küldöttgyűlése" kapcsán Kuncze Gábor megjegyezte, hogy egy dakota mondással szeretnék a Fideszt megismertetni: a hatalmon kívül is van élet.