Szilvia
5 °C
16 °C

Torgyán tiszteletbeli elnök lesz?

Népszabadság
2002.02.09. 10:49
Kisgazda körökben úgy látják, hogy a választásokat követően fiatalabb, dinamikusabb személyiségre van szükség az FKGP élén, Torgyán József pedig - a pártalkotmány módosításával - a kisgazdapárt örökös tiszteletbeli elnöke lehetne - értesült a Népszabadság. A lap információi szerint a kisgazdák azért kényszerültek fontolóra venni ezt az elképzelést, mert a képviselőjelölt-állítás során és a választási kampányban jelentkező nehézségek miatt az FKGP Belgrád rakparti székházában mindennapossá váltak a konfliktusok, s Torgyán József is rendkívül feszültnek mutatkozik.

A konfliktusokat az elnök és a megyei vezetők között a napilap szerint az okozza, hogy nem a Torgyán József által elképzelt gyorsasággal zajlik a kopogtatócédulák gyűjtése: Budapesten, a megyeszékhelyeken, és a nagyvárosokban az egyik kisgazda politikus megfogalmazása szerint "siralmas a helyzet", a jelöltek még száz ajánlószelvényt sem tudtak összegyűjteni a kötelező 750-ből. A kisebb településeken ugyanakkor az FKGP-jelöltek 300-400 kopogtatócédulát is összegyűjtöttek már. Egyes kisgazdák elmondása szerint a választópolgárok bizalmatlansága nem a kisgazdapártnak szól, sok esetben Torgyán József nevének említése után "záródnak be az ajtók". A kisgazdapártban ugyanakkor mindennek ellenére általános az a vélekedés, hogy az FKGP ma már nem létezne Torgyán József nélkül, s a párt lényegében minden eddigi sikert neki köszönhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?