Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Beadja lemondását Paskai László

Népszabadság
2002.02.09. 13:14
Az egyházjogi előírások szerint a hetvenötödik életévét májusban betöltő Paskai László bíborosnak fel kell ajánlania lemondását. Az utód személyéről a pápa dönt -adta hírül szombati számában a Népszabadság. Az egyház belső köreiben azt sem tartják kizártnak, hogy II. János Pál pápa néhány évig még jelenlegi tisztségében szeretné látni Paskai bíborost.

. Paskai László bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek 1927. május 8-án született, tehát rövidesen betölti hetvenötödik életévét. Egyházi források a napilapnak megerősítették, hogy a bíboros a közeljövőben megírja lemondólevelét, de ennek időpontja - nem utolsósorban a közelgő parlamenti választások miatt - egyelőre kérdéses. Az alkalmasnak tartott utódokról a püspöki kar javaslatai nyomán az apostoli nuncius, azaz a pápai követ "hármas listát" állít össze, és azt felterjeszti a Szentszéknek. Az alkalmassági feltételek között szerepel az erős hit, a jó hírnév és a megfelelő teológiai képzettség. A jelöltnek legalább harmincöt évesnek kell lennie. Az apostoli nunciusnak a saját véleményét és a püspöki kar elnökének javaslatát is továbbítania kell a pápához.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek