Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkezdték az éhségsztrájkot Kunmadarason

MTI
2002.02.11. 08:06
Éhségsztrájkba kezd ma a kunmadarasi önkormányzat, hogy a helyi volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzetének rendezését megpróbálja ezzel az akcióval kikényszeríteni. Márki Sándor polgármester korábban elmondta: az akcióra azért vállalkoztak, mert megfogalmazása szerint bizonyítottnak látják, hogy az állami szervek a volt szovjet katonai objektum tulajdoni helyzetének rendezésére minden eddigi önkormányzati kezdeményezést elutasítottak és figyelmen kívül hagytak.

Az éhségsztrájkot a polgármesteri hivatal nagytermében reggel nyolc órakor kezdik, és addig folytatják, amíg egy megállapodás a repülőtér ügyében nem születik a kormány képviselőivel. A katonai repülőtér vagyonkezelője, az ÁPV Rt. szerint az önkormányzat lépésére semmi szükség; az ÁPV Rt. az MTI-hez eljuttatott közleményben jelzi, az ingatlan tulajdonba adásának törvényi feltétele, hogy a helyhatóság készítse el a tranzakció alapját képező fejlesztési koncepciót, amit eddig nem tett meg.