Ödön
1 °C
11 °C

Munkáspárt: fizessenek a gazdagok

MTI
2002.02.11. 12:10
Fizessenek a gazdagok! - áll a Munkáspárt adókra vonatkozó elképzeléseinek középpontjában, amelyet hétfőn ismertettek újságírókkal, Budapesten. Karacs Lajosné, a párt gazdaságpolitikai szakértője és képviselőjelöltje igazságtalannak és eltúlzottnak nevezte a jelenlegi adórendszert. A Munkáspárt adóterveiben a nyereségadó 18-ról 25 százalékra történő emelése és a multinacionális cégek megadóztatása szerepel, továbbá azt szeretnék, hogy a minimálbér adómentes legyen.

Emellett bevezetnék a vagyonadót, amely szerint minden 50 millió forint feletti ingó és ingatlanvagyonra - az elképzelések szerint első körben 1 százalékos - adót vetnének ki. Hozzátette: a forrásadót úgy átalakítanák át, hogy azt személyi jövedelemadóként kellene fizetni. A Munkáspárt tervei szerint a személyi jövedelemadó legfelső kulcsa 55-60 százalékra emelkedne, az általános forgalmi-adó (áfa) pedig 25-ről 20 százalékra csökkenne. Ez utóbbi kapcsán Karacs Lajosné megjegyezte: az alapvető élelmiszereket nem terhelné áfa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?