Aliz
6 °C
14 °C

Pert nyert Vonza a Népszabadsággal szemben

MTI
2002.02.11. 12:14
Jogerősen sajtópert nyert Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Népszabadság című napilappal szemben a Fővárosi Bíróságon hétfőn, így az újságnak helyreigazítást kell közzétennie. A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben kihirdetett elsőfokú döntését, melyből kiderül: a Népszabadság szeptember 28-ai vezércikkében azt állította, hogy Vonza András saját kezűleg írta egy belső minisztériumi anyagra hogy "Aki ezt ellopja, meztelen fenékkel, szálkás deszkán tolom a pokolba".

A sajtóper során azonban a lap nem tudta bizonyítani kifogásolt állítását. Azt ugyan a felperes jogi képviselője sem vitatta, hogy a miniszter parlamenti meghallgatásához mellékelt "felkészítő anyag" elnevezésű dokumentum első lapjának tetején szerepel az idézett mondat, alatta pedig a "Vonza" szignó, ám állította, hogy a kézírás nem a minisztertől származik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?