Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Meghallgatnák Orbán Pétert a házkutatások gyakorlatáról

MTI
2002.02.11. 14:32
Pozsgai Balázs, az Országgyűlés Rendészeti Albizottságának elnöke kilátásba helyezte hétfőn Győrött, hogy összehívja az albizottságot és kezdeményezi Orbán Péter országos rendőr-főkapitány meghallgatását arról, milyen módon születnek döntések a házkutatások elrendeléséről. Az MSZP-s országgyűlési képviselő egy fórumon elmondta: a kérdés aktualitását az adja, hogy a rendőrség február 5-én hajnali öt órakor házkutatást tartott az Országos Nyugdíjas Szövetség ügyvezető elnökénél, a Győrött élő Jankovits Györgynél.

A nyugdíjas politikust autócsempészéssel gyanúsították: a tulajdonában lévő kocsi rendszáma állítólag hasonlított annak az autónak a rendszámához, amelyet még decemberben Balassagyarmat térségében csempésztek ki az országból. Az inkriminált eset aznap történt, amikor az MSZP a 700 ezer tagot számláló Országos Nyugdíjas Szövetséggel megállapodást kötött - hangsúlyozta Pozsgai Balázs. Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint ez a házkutatási eset is "példázza, hogy a jelenlegi hatalom él a finom megfélemlítésekkel, használja a nyomásgyakorlás eszközeit".

A nyugdíjas szövetség ügyvezető elnökének gépkocsi iratait a balassagyarmati nyomozók rendben találták, s időközben az is kiderült, hogy a kocsijának típusa sem egyezett az eltűnt autóéval. Kis körültekintéssel mindezt ki lehetett volna deríteni házkutatás nélkül is - vélekedett Pozsgai Balázs.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?