Szilvia
5 °C
16 °C

Orbán Viktort díszdoktorrá avatták a Tufts egyetemen

MTI
2002.02.12. 08:49
Orbán Viktor - saját szavai szerint - nem túl derűlátó azt illetően, hogy rövidesen Szlovákiával is megállapodásra lehet-e jutni a magyar kedvezménytörvény kérdéseiben. A miniszterelnök ezt hétfőn a Boston melletti Tufts egyetemen, az egyik hallgató kérdésére adott válaszában mondta, miután az egyetem Fletcher School nevű jogi és diplomáciai akadémiáján díszdoktorrá avatták. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország öt másik szomszédjával - Ukrajnával, Romániával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával - egyetértés van a fenti témában.

A Fletcher School nagytermében lezajlott díszdoktorrá avatási ceremónia után Orbán Viktor előadást tartott az európai egység, a transzatlanti kapcsolatok és az Oroszországhoz fűződő viszony kérdéseiről. Kitért a tavaly szeptember 11-i terrorcselekmények nyomán előállt új nemzetközi helyzetre is: szerinte kívánatos ugyan a nemzetközi terrorizmus elleni széles körű fellépés, de ez egyetlen célra irányul, alapját nem a közös értékek és politikák adják, így hát a NATO jelentősége nem szűnik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?