Szilvia
5 °C
16 °C

Nigériai milliárdosé lehet az FKGP székháza

Magyar Nemzet
2002.02.12. 10:09
Új tulajdonosa lehet a Független Kisgazdapárt Belgrád rakparti székházának - értesült a Magyar Nemzet. A földhivatal nyilvántartása szerint ugyanis az ingatlan tulajdoni lapján február 4-től széljegyként szerepel egy magánszemély, Szeremley Huba neve a "tulajdonjog-fenntartással történő eladás" megjegyezéssel. Ugyanezzel a tárgykörmegjelöléssel olvasható a széljegy másik bejegyzése az FKGP nevén, amelyből az következik, hogy a párt az adásvétel mellett visszavásárlási szerződést is kötött Szeremley Hubával, akit Nigériában milliárdos nagyvállalkozóként, Magyarországon pedig neves borászként ismernek. A napilap több forrásból úgy értesült, hogy a világörökség részét képező Duna-parti szakaszon elhelyezkedő székházért 450 millió forintot kell fizetnie a vevőnek.

Jelenlegi és egykori vezető kisgazda politikusok arról tájékoztatták la lapot, hogy 1999-ben egy japán pénzintézet két és félmilliárd forintot ajánlott az FKGP-nek a Belgrád rakparti épületért, így a jelenlegi, kevesebb mint félmilliárd forintot kitevő vételár mélyen a piaci érték alattinak tekinthető. A lap információi szerint a felek a szerződésben rögzítették a kisgazdapárt 2003 júniusáig hatályos visszavásárlási jogát. Az FKGP komoly anyagi gondokkal küzd az utóbbi hónapokban, a kampányköltségeket csak a székház eladásából származó pénzből tudja fedezni. Kisgazda politikusok szerint azonban egyéb üzleti érdekek is meghúzódhatnak a tranzakció mögött, hiszen a tulajdoni lap széljegyén szereplő FKGP-szimpatizáns Szeremley Huba jó ismerőse Torgyán Józsefnek, és többször segítette pénzzel is a kisgazdákat. Ezáltal, ha a párt nem tudja 2003 nyaráig visszavásárolni az ingatlant, akkor sem kerül "idegen" kezekbe a több milliárd forintot érő Belgrád rakparti ingatlan, az FKGP-nek azonban új székház után kell néznie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?