Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A második világháború áldozataira emlékeztek a Budai Várban

MTI
2002.02.12. 12:40
A második világháború áldozataira emlékeztek mintegy félezren kedden délelőtt a budai Várban a Szentháromság téren. A Magyar Katonák Harcosok Bajtársak Világszövetsége szervezésében és számos civil szervezet közreműködésével megrendezett megemlékezésen részt vettek az 1945 februárjában a budai Várban és környékén zajló harcok túlélői, résztvevői is. Az emlékezők először a Mátyás-templomban szentmisén vettek részt.

Ezt követően a Szentháromság téren felállított három fakeresztnél Vaskor László I. kerületi alpolgármester mondott emlékező beszédet. Az alpolgármester szavai szerint a civilek mellett a parancsot teljesítő katonák ugyanúgy áldozatai voltak a háborúnak, akármelyik oldalon is álltak. A beszédet követően a résztvevők a fakeresztek előtt elhelyezték a megemlékezés koszorúit, virágait és gyertyákat, mécseseket gyújtottak az áldozatok tiszteletére. A világszövetség által szervezett rendezvény csütörtökig tart a budai Várban, s a Szentháromság téren ez idő alatt várják a háború áldozataira emlékezőket. Az eseményen megjelentek a Magyarországra akkreditált román, szlovák, horvát, brit és osztrák katonai attasék is.