Judit
2 °C
7 °C

Rogán az ügyészséghez fordul a csillebérci tábor ügyében

MTI
2002.02.15. 14:23
Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke az ügyészséghez fordul, hogy kiderüljön: hűtlenül kezelte-e a Magyar Úttörők Szövetsége (MÚSZ) a csillebérci gyermektábor ingatlanát. Elmondta, hogy sajtóhírek szerint a MÚSZ 1999. márciusában áron alul értékesítette a gyermektábor egy részét, a luxus vadászházat és a hozzá tartozó területet. Most Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke potom áron bérli lakóházként az ingatlant attól a cégtől, amelynek a MÚSZ azt töredékértéken eladta.

Rogán Antal szerint jellemző az MSZP ifjúságpolitikájára, hogy Rácz Pétert szerepelteti a párt országos listáján, és sajtóhírek szerint ő a várományosa az ifjúsági államtitkári posztnak, amennyiben a párt hatalomra kerül. A Fidelitas megítélése szerint a MÚSZ jogtalanul lett a csillebérci gyermektábor tulajdonosa. Rogán Antal hangsúlyozta: amennyiben a szervezet nem tudja az eredeti céloknak megfelelően üzemeltetni a tábort, vissza kellene adnia az államnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?