Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tizenkét parlamenten kívüli párt az OVB-hez fordul

MTI
2002.02.15. 15:03
A "Demokratikus Választást!" Mozgalom - amely 12 parlamenten kívüli pártot tömörít - azt követeli, hogy az Országos Választási Bizottság mondja ki az ajánlószelvények alkalmatlanságát, és rendelje el a választási ajánlási folyamat jogszerű, alkotmányhű megismétlését - jelentette ki Takács András, a Szociáldemokrata Párt szóvivője.

Elmondta: a 12 szervezet - többek között a Magyarországi Zöld Párt, az APÜSZ Párt, a Reform Kisgazdapárt, a Szabad Szabadságért Párt, a Függetlenek Listája, a Kisgazda Szövetség Pártja - a választások kezdeti szakaszában jelentkező problémák miatt alapította meg a "Demokratikus Választást!" Mozgalmat. Takács András közölte: az OVB mellett a köztársasági elnöknek is elküldik beadványukat, amely szerint sérült az alkotmány azon szakasza, miszerint minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy a választásokon választható és választó legyen, mert az ajánlószelvény jelenlegi formájában nem okmányszerű, vissza lehet élni vele. A politikus ezzel indokolta, hogy a választási ajánlási folyamat megismétlését kérik, amely az országgyűlési választások elhalasztását is jelenti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?