Aliz
6 °C
14 °C

Eltemették Dögei Imrét

MTI
2002.02.15. 18:07
A törökszentmiklósi régi református temetőben pénteken vettek végső búcsút a február 7-én, rövid ideig tartó, súlyos betegség következtében elhunyt Dögei Imrétől, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőjétől. A 73 éves politikust hozzátartozói, barátai, tisztelői, valamint közéleti, egyházi és politikai személyiségek kísérték utolsó útjára. A ravatalnál a Független Kisgazdapárt nevében Gyimóthy Géza országos főtitkár méltatta párttársa életútját, kiemelte a kisgazda eszme iránti töretlen elkötelezettségét, és nagyra értékelte országgyűlési képviselőként végzett munkáját. Az elhunyttól búcsút vettek a Törökszentmiklósi Református Egyházközség és a Horthy Miklós Történelmi Emléktársaság tagjai is.

Dögei Imre a rendszerváltozás után az elsők között vállalt feladatot az FKGP Közép-Tisza vidéki újjászervezésében. 1994-ben a Kisgazdapárt területi listájáról jutott be a parlamentbe, majd pedig 2001 februárjában az elhunyt István József kisgazda képviselő helyére került szintén területi listáról az Országgyűlésbe. Politikusi munkája mellett a Törökszentmiklósi Református Egyházközség főgondnoki és a Horthy Miklós Történelmi Emléktársaság kenderesi szervezetének elnöki teendőit is ellátta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?