Jolán
2 °C
4 °C

Nyilvántartásba vették az MSZP fővárosi listáját

MTI
2002.02.15. 18:40
Hivatalosan nyilvántartásba vette a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) péntek délutáni ülésén az első budapesti területi listát, amelyet az MSZP nyújtott be csütörtökön az áprilisi parlamenti választáson való indulása érdekében.

A Fővárosi Választási Bizottság megalapozatlanság miatt megsemmisítette az FVB a XI. kerületben működő 17. számú választási bizottság egyik döntését. A kerületi bizottság ebben érdemi vizsgálat nélkül utasította el azt a panaszt, amelyet Fenyvessy Zoltán, a MIÉP helyi elnöke nyújtott be. A MIÉP-esek azt kifogásolták, hogy a kamaraerdei idősek otthonában az alkalmazottak nekik megtiltották az ajánlószelvények gyűjtését, miközben előttük már az SZDSZ és az MSZP megbízottai gyűjthettek. Az FVB megállapította, hogy a XI. kerületi választási bizottság nem járt el körültekintően, nem hallgatta meg ugyanis a MIÉP-esek által felsorolt tanúkat. A kerületnek az új eljárása során pótolnia kell ezt a mulasztását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?