Kielégítő a kunmadarasi éhségsztrájkolók állapota

MTI
2002.02.16. 11:09
Kielégítő az egészségi állapota a kunmadarasi éhségsztrájkolóknak, akciójukhoz szombaton egy újabb férfi csatlakozott. A karcagi kórházba pénteken bekerült két kunmadarasi éhségsztrájkoló egészségi állapota kielégítő. Márki Sándor polgármester továbbra is infúziót kap, Kovács József nyugdíjas változatlanul megfigyelés alatt van - nyilatkozta Zsembeli József orvos-igazgató.

Márki Sándort tarkótáji fájdalmai, Kovács Józsefet pedig szívpanaszai miatt szállították kórházba pénteken. Az orvos-igazgató szerint 4-5 napi éhezést a legtöbb ember kibír, a problémák általában ezt követően jelentkeznek és esetenként komoly következményekkel járnak. A kunmadarasi éhségsztrájk a helyi volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzetének rendezéséért folyik. A demonstráció öt fővel kezdődött hétfőn.

Az éhségsztrájkolókhoz szombat reggel egy újabb helyi lakos, az 59 éves Szabó Lajos csatlakozott. Az MTI-nek elmondta: így kívánja együttérzéséről biztosítani azokat a éhségsztrájkolókat, akik a közösség ügyéért kockáztatják egészségüket.  • Bérelnék
  • Bankszámla