Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kielégítő a kunmadarasi éhségsztrájkolók állapota

MTI
2002.02.16. 11:09
Kielégítő az egészségi állapota a kunmadarasi éhségsztrájkolóknak, akciójukhoz szombaton egy újabb férfi csatlakozott. A karcagi kórházba pénteken bekerült két kunmadarasi éhségsztrájkoló egészségi állapota kielégítő. Márki Sándor polgármester továbbra is infúziót kap, Kovács József nyugdíjas változatlanul megfigyelés alatt van - nyilatkozta Zsembeli József orvos-igazgató.

Márki Sándort tarkótáji fájdalmai, Kovács Józsefet pedig szívpanaszai miatt szállították kórházba pénteken. Az orvos-igazgató szerint 4-5 napi éhezést a legtöbb ember kibír, a problémák általában ezt követően jelentkeznek és esetenként komoly következményekkel járnak. A kunmadarasi éhségsztrájk a helyi volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzetének rendezéséért folyik. A demonstráció öt fővel kezdődött hétfőn.

Az éhségsztrájkolókhoz szombat reggel egy újabb helyi lakos, az 59 éves Szabó Lajos csatlakozott. Az MTI-nek elmondta: így kívánja együttérzéséről biztosítani azokat a éhségsztrájkolókat, akik a közösség ügyéért kockáztatják egészségüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?