Aliz
6 °C
14 °C

Választási megfigyelők Budapesten

2002.02.18. 11:35
Megérkezett Budapestre az EBESZ háromfős előkészítő missziója - közölte Rytkó Emília hétfőn az MTI-vel. Az Országos Választási Iroda titkárságvezetője elmondta, hogy a nemzetközi választási szakemberek a következő napokban megbeszéléseket folytatnak az áprilisi országgyűlési képviselő- választások lebonyolításával foglalkozó szervezetekkel és a választásokon induló pártok képviselőivel is. Így többek közt tárgyalnak a parlament, az Országos Választási Bizottság, az Országos Választási Iroda és a különböző pártok megbízottaival.

Az EBESZ-misszió tagjai a tárgyalásokon szerzett benyomásaik alapján döntik el, hogy javasolják-e egyáltalán nemzetközi megfigyelők érkezését a magyarországi választásokra. Az is e megbeszéléseken dől majd el, hogy az esetleg érkező megfigyelők milyen időtartamra, rövid, közép- vagy hosszú távra jönnek-e hazánkba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?