Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kuncze: az SZDSZ-nek nem kell feladnia elveit, ha az MSZP-vel kormányra kerül

MTI
2002.02.19. 12:48
Kuncze Gábor szerint az MSZP törekvései megegyeznek az SZDSZ által megfogalmazott, s az elkövetkező négy évben megoldandó legfontosabb feladatokkal, ezért egy közös kormányzás esetén nem kell feladniuk a két éve már elkészült programjuk kiemelt kérdésköreit. Az SZDSZ elnöke ezt kedden Nagyatádon azon a lakossági fórumon mondta, ahol ismertette pártja programját.

Ebből a következő elemeket emelte ki: a gazdaság évi 4-5 százalékos növekedéséhez szükséges feltételek biztosítását, az adók és járulékok csökkentését - személyi jövedelemadó esetén 2,4 millió forintig a 18 százalékos adósáv bevezetését, illetőleg az áfa 5 százalékpontos csökkentését -, az egészségügy évi 80-100 milliárd forintos plusz támogatását beruházásokra és fejlesztésekre, továbbá a közélet tisztaságának megteremtését, a korrupció visszaszorítását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?