Jenő
-3 °C
6 °C

Zsaroló tizenéveseket fogtak Szentesen

MTI
2002.02.20. 12:15
Négy fiatal zsarolót fogtak el a szentesi rendőrök kedden délután; a fiatalok egy hódmezővásárhelyi társuktól vettek el összesen 4400 forintot. A sértettet Szentes egyik terén több fiatal közrefogta, majd arra kényszerítette, hogy adja át a nála lévő pénzt. A nyomozók hamarosan eljutottak a gyanúsítottakhoz. Az is kiderült, hogy egy fiatalember, aki "szemtanúként" számolt be az esetről a rendőrségnek, valószínűleg bűnrészes: feltehetően ő csalta el egy társával egy elhagyatott helyre a sértettet, s ő is kapott társaitól a kizsarolt pénzből.

Az elhagyatott helyen három zsaroló előbb elkérte a sértett mobiltelefonját, majd annak visszaszolgáltatásáért kétezer forintot követelt. A sértett először nem akarta átadni a kért összeget, de az egyik fiatalember torkon ragadta és a falhoz nyomta. A kényszer hatására a sértett átadott 2000 forintot. Ezután a zsaroló banda másik tagja ismét 2000 forintot követelt tőle. Amikor ő is megkapta a pénzt, a zsarolók távoztak, illetve az egyikük újra visszatért, és további 400 forintot kényszerített ki. A Szentes vonzáskörzetében élő négy zsaroló fiatal közül hárman még nem töltötték be a 18. életévüket. A fiatalok ellen zsarolás alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?