Judit
2 °C
7 °C

A szocialisták mégsem kérnek külön választási megfigyelőket

Népszabadság
2002.02.21. 07:45
Az MSZP szerint érdemes figyelemmel kísérni a kampányt, illetve az országgyűlési választásokat, de ezzel összefüggésben nem kezdeményezik az EBESZ képviselőinél, hogy küldjenek különmegfigyelőket Magyarországra. Erről Nagy Sándor, az MSZP frakcióvezetője beszélt miután találkozott a nemzetközi delegáció tagjaival szerdán. Hozzátette: tájékoztatta az EBESZ képviselőit arról, hogy Magyarországon működik a demokratikus intézményrendszer, illetve a bejáratott választási eljárás, de van különbség a Fidesz és az MSZP demokráciafelfogásában. Korábban az MSZP politikusai felvetették, nemzetközi megfigyelőket kellene hívni a választások tisztaságának ellenőrzésére.

Nagy a napilapnak elmondta: a nemzetközi szervezet képviselőit tájékoztatta az Országos Választási Bizottság megalakulásának körülményeiről - a testület kizárólag a kormánypártok által javasolt tagokból áll -, valamint arról, hogy a közszolgálati médiumok nem a törvény előírása szerint működnek. Nagy ugyanakkor kijelentette: nem tartanak attól, hogy a Fidesz tudatosan választási csalásra készülne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?