Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,09 Ft
11 °C
23 °C

SZEF: Megszűnt a kormánnyal kötött egyezség

Népszabadság
2002.02.21. 08:14
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerint a kormány azzal, hogy nem teljesítette a közalkalmazotti bérek felzárkóztatására tett ígéretét, egyoldalúan felmondta a közszféra szakszervezeteivel kötött megállapodást. Mint Szabó Endre, a SZEF elnöke a szövetségi tanács ülése utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a döntésnél figyelemmel voltak a kampányidőszakra, arra, hogy "teljes erővel dúl a nem mindig kulturált stílusú küzdelem a pártok között". Bár a közintézmények dolgozóinak körében elégedetlenség és elkeseredettség tapasztalható, és a szakszervezetek képesek lennének a közszféra minden szektorát megmozgató demonstrációt megszervezni, sztrájkot, országos tüntetést nem terveznek.

Őry Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára úgy nyilatkozott: a kormánynak nincs szándéka felmondani a szakszervezetekkel kötött szerződést, továbbra is az abban foglaltak teljesítésére, a lehetőségek szerinti túlteljesítésére törekszik. Véleménye szerint a megállapodást minden elemében teljesítette a kormány, sőt túl is teljesítette, hiszen a reálkereset-emelés lényegesen meghaladta az előirányzottat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét