Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben marad a vesztegetéssel vádolt Székely Zoltán

MTI
2002.02.21. 12:08
Továbbra is előzetes letartóztatásban marad Székely Zoltán miután a Fővárosi Bíróság elutasította az országgyűlési képviselő kérelmet, hogy egészségi állapota miatt ismét házi őrizetbe kerülhessen - közölte a politikus ügyvédje csütörtökön. Futó Barnabás elmondta, hogy januárban kezdeményezték az előzetes letartóztatás megszüntetését, mert Székely Zoltán szívinfarktus gyanújával rabkórházba került. Az ügyvéd közölte: a csütörtökön kézhez kapott bírósági végzés indoklásából kiderül, hogy az orvosszakértői vélemény szerint nincs szükség szívműtétre, és az orvosi ellátást a börtönben is meg tudják oldani.

Az ügyészség a politikust kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés bűntettével vádolja. Az országgyűlési képviselőt 2000. október 12-én a fővárosban érték tetten, majd december 15-én helyezték előzetes letartóztatásba. Az Országgyűlés két ízben, 2000. október 17-én, majd december 12-én függesztette fel mentelmi jogát.