Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidelitas szerint a tandíj már az ellenzék spajzában van

MTI
2002.02.21. 18:22
Gyürk András, a Fidelitas elnöke úgy fogalmazott, hogy az MSZP programjában sumákolva szól a tandíj bevezetéséről, az SZDSZ viszont nyíltan vállalja azt. A Fidesz ifjúsági társszervezetének vezetői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon közölték, ezt a következtetést a két ellenzéki párt választási programjaiból vonták le. Rogán Antal alelnök szavai szerint az SZDSZ az MSZP ökle: ami népszerűtlen, azt a szabad demokraták mondják ki. - A tandíj tehát már a spájzban van - figyelmeztetett Gyürk András.

Az MSZP nem kívánja visszaállítani a tandíjat, épp ellenkezőleg: a 70 ezer forintos hallgatói normatív támogatást 100 ezer forintra fogja emelni, és a hallgatói önkormányzatokkal együttműködve arra törekszik, hogy a jelenleginél differenciáltabb tanulmányi, illetve szociális ösztöndíjrendszert alakítson ki - áll Jánosi György közleményében, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez. "Teszik ezt azután, hogy hitegették az egyetemi és főiskolai hallgatókat az ingyenes diplomaszerzés lehetőségével" - tartalmazza a közlemény.