Erzsébet
1 °C
4 °C

Semjén az ombudsmanhoz fordul a templomi adatgyűjtés ügyében

MTI
2002.02.22. 15:34
Az adatvédelmi biztos hivatala megkapta Semjén Zsolt levelét, amelyben a kulturális minisztérium egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Szocialista Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének (SZESZ) templomi adatgyűjtésre irányuló kezdeményezése kapcsán kéri az ombudsman állásfoglalását.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma egyházi államtitkárságának tájékoztatása szerint Semjén Zsolt azt követően fordult Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz, hogy értesült arról: a SZESZ olyan csoportot állított fel, amelynek feladata a templomokban, az istentiszteleteken elhangzottak megfigyelése, elemzése és dokumentálása.

Semjén Zsolt levelében arra kéri az adatvédelmi biztost, állásfoglalásában mondja ki: a templomokban az adott egyház hozzájárulása nélkül folyó adatgyűjtés és az így nyert különleges adatok kezelése törvényellenes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?