Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Turi-Kovács ÁSZ-vizsgálatot kér az FKGP-székház eladása miatt

MTI
2002.02.22. 15:54
A Kisgazda Polgári Egyesület pénteken rendkívüli vizsgálati kérelmet nyújtott be az Állami Számvevőszékhez és a legfőbb ügyészhez - közölte Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke pénteken Budapesten.

Hozzátette: a legfőbb ügyészhez benyújtott kérelmükben azt kérik, vizsgálják ki, érvényes-e a Független Kisgazdapárt székházáról kötött adásvételi szerződés; a párt gazdálkodásának ismeretében felmerül-e az a lehetőség, hogy hűtlen kezelés történt, illetve ennek megfelelően - polgári jogi és büntetőjogi ügyben - várják a legfőbb ügyész állásfoglalását.

Turi-Kovács Béla elmondta: nem feljelentést tettek, hanem úgy gondolják, a törvényesség megóvása érdekében az ügyészségnek kötelessége az ügyet kivizsgálni.

Az FKGP felosztatta a párt nagykőrösi szervezetét - tájékoztatta az MTI-t közleményben Réti Miklós Pest megyei elnök pénteken. A politikus az országos elnökség által is jóváhagyott döntést azzal indokolta, hogy a nagykőrösi szervezet nem Gidai Erzsébetnek - akit az FKGP ebben a körzetben hivatalos jelöltként indít -, hanem Czira Szabolcsnak gyűjtik az ajánló cédulákat. Réti Miklós emlékeztetett arra: Czira Szabolcsot - akit korábban már kizártak az FKGP-ből - a Fidesz-FKDSZ színeiben indul az országgyűlési választásokon a nagykőrösi körzetben, így a kisgazda helyi szervezet nem támogathatja őt. A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint a kisgazda székház adásvételéről kötött szerződés érvénytelen, és nem lehet tudni azt sem, hová tűnt a korábban kampánycélokra félretett, évi 20 millió forint.