Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 366,26 Ft
6 °C
26 °C

Pannon Rádió megszüntetését követelték az ORTT előtt

MTI
2002.02.25. 18:15
A kormánytöbbségű Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hazánk szégyenévé vált Pannon Rádió szüntesse meg rasszista, gyűlöletkeltő műsorait, vagy ha a rádió erre nem hajlandó, akkor vonja meg tőle a működési engedélyt - tartalmazza az Otthont Magyarországból Összefogás hétfőn átadott petíciója. A médiatestülethez intézett tiltakozást Hanti Vilmos , az Összefogás civil szervezet elnöke adta át az ORTT főigazgatójának, Kovács Györgynek. Az utcai demonstrációval egybekötött petíció-átadáson az egybegyűltek tiltakozásukat fejezték ki a rádió egyes műsorainak szerintük gyűlöletkeltő hangneme miatt.

Az ORTT elnök asszonyának címzett levélben a szervezet vezetői emlékeztek arra, hogy a "Pannon Rádióban elhangzó gyűlöletkeltéssel a Magyar Köztársaság megszegi a II. világháború után kötött és ma is érvényben lévő békeszerződést". A szervezet úgy látja, hogy a rádió működése több ponton is ellentétes a médiatörvénnyel is, és a "fennálló helyzet sérti a békességre vágyó magyar társadalom túlnyomó részét". - Azzal, hogy a kormánytöbbségű ORTT eddig nem szüntette meg a törvénytelenségeket, maga is vét a törvények ellen, amiből azt a következtetést vonhatják le itthon és külföldön, hogy a Magyar Köztársaság kormánya támogatja a rasszizmus megnyilvánulásait - áll az ORTT elnökének küldött levélben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek