Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pannon Rádió megszüntetését követelték az ORTT előtt

MTI
2002.02.25. 18:15
A kormánytöbbségű Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hazánk szégyenévé vált Pannon Rádió szüntesse meg rasszista, gyűlöletkeltő műsorait, vagy ha a rádió erre nem hajlandó, akkor vonja meg tőle a működési engedélyt - tartalmazza az Otthont Magyarországból Összefogás hétfőn átadott petíciója. A médiatestülethez intézett tiltakozást Hanti Vilmos , az Összefogás civil szervezet elnöke adta át az ORTT főigazgatójának, Kovács Györgynek. Az utcai demonstrációval egybekötött petíció-átadáson az egybegyűltek tiltakozásukat fejezték ki a rádió egyes műsorainak szerintük gyűlöletkeltő hangneme miatt.

Az ORTT elnök asszonyának címzett levélben a szervezet vezetői emlékeztek arra, hogy a "Pannon Rádióban elhangzó gyűlöletkeltéssel a Magyar Köztársaság megszegi a II. világháború után kötött és ma is érvényben lévő békeszerződést". A szervezet úgy látja, hogy a rádió működése több ponton is ellentétes a médiatörvénnyel is, és a "fennálló helyzet sérti a békességre vágyó magyar társadalom túlnyomó részét". - Azzal, hogy a kormánytöbbségű ORTT eddig nem szüntette meg a törvénytelenségeket, maga is vét a törvények ellen, amiből azt a következtetést vonhatják le itthon és külföldön, hogy a Magyar Köztársaság kormánya támogatja a rasszizmus megnyilvánulásait - áll az ORTT elnökének küldött levélben.