Ödön
2 °C
11 °C

Medgyessy szerint pótköltségvetésre lesz szükség

Népszabadság
2002.02.26. 09:53
Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tegnap Zala megyei kampánykörútja keszthelyi állomásán bemutatta leendő kormánya újabb tagját: a szocialisták választási győzelme esetén Csehák Juditra bízná az egészségügyi és szociális tárca irányítását. Medgyessy azt mondta: az egészségügyet a szocialista vezetésű kormány kiemelten kezelné.

Medgyessy Péter a Népszabadság kérdésére elmondta: az új parlament megalakulása után elkerülhetetlen lesz egy pótköltségvetés megalkotása, mivel a kétéves költségvetés sarokszámai - a gazdasági növekedés, illetve az infláció pontatlan tervezése miatt - mára tarthatatlanná váltak. Medgyessy szerint a 2002-es pótköltségvetés elfogadása után lehetővé kell tenni, hogy az Országgyűlés - a Fidesz-kormány gyakorlatától eltérően - kontrollt gyakorolhasson a költségvetés végrehajtása felett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?