Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medgyessy a kisgazdákkal is koalíciót kötne

MTI
2002.02.26. 20:35
Az MSZP kész akár egyedül is kormányt alakítani, ugyanakkor nyitott egy koalíciós kormányra is.
Ezt Medgyessy Péter, a párt miniszterelnök-jelöltje mondta kedden Kaposváron a szocialista párt megyei kampánynyitó rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón. A koalíció összetételére vonatkozóan leszögezte: ebből két partnert feltétlenül kizár.

- Kizárom azt a MIÉP-et, amelyik sajnos politikai vezetése következtében - nem feltétlenül minden tagja miatt - elment teljesen a szélsőségek felé, ami elfogadhatatlan számunkra; s kizárom a Fideszt is: az elmúlt négy évben annyi hibát követtek el, hogy nem tudom elképzelni, hogy koalíciót kössünk velük - jelentette ki Medgyessy Péter. A többi párttal való közös kormányzást az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem zárta ki.

Medgyessy Péter az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MTI kérdésére Kaposváron megerősítette kedd délutáni kijelentését: a MIÉP-et és a Fideszt kivéve nem zárja ki egyetlen más párttal sem a koalíciót, így a Független Kisgazdapárttal sem. Hozzátette: a "többiben" benne van a Független Kisgazdapárt is.

- Miért zárnám ki a kisgazdákat - kérdezett vissza Medgyessy Péter.