Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent a munkanélküliség

MTI
2002.02.27. 10:42
A munkanélküliségi ráta 2001 november és 2002 január között 5,6 százalék volt, 0,3 százalékponttal alacsonyabb mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Tavaly szeptember-november hónapok átlagában a munkanélküliségi ráta 5,5 százalék volt, 0,5 százalékponttal maradt el a megelőző év azonos időszakától. A munkanélküliek száma tavaly november és idén január között 229,3 ezer volt, 15,6 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. Az EU-országokban az időszak középső hónapját jelentő decemberben a munkanélküliségi ráta átlagosan 7,8 százalék volt.

A KSH közlése szerint Magyarországon 2001 november-2002 január között az összes munkanélküli 45,9 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama 15,7 hónap volt. Egy évvel korábban 4,7 százalékponttal magasabb volt a tartósan munkanélküliek aránya.