Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elutasította az LB az APÜSZ választási reform kérését

MTI
2002.02.27. 18:37
A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán meghozta az első, a 2002-es parlamenti választásokkal kapcsolatos döntését, melyben elutasította A Peches, Üldözöttek Szövetségének Pártja APÜSZ Párt és a Történelmi Szociáldemokrata Párt ajánlószelvények alkalmatlanságára, illetve a választási ajánlási folyamat alkotmányosságára vonatkozó kifogását. Lomnici Zoltán, az LB elnökhelyettese az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: a határozat ellen nincs helye jogorvoslatnak.

Az állásfoglalás aláírói az ajánlószelvények alkalmatlansága miatt a listás választások bevezetését, illetve a választási ajánlási folyamat jogszerű, alkotmánynak megfelelő megismétlését kérték.

A két párt kérelme kapcsán az OVB megállapította, hogy a választási jogszabályok alkotmányossági vizsgálatára nincs hatásköre, az ajánlószelvényekkel kapcsolatos tapasztalatokat pedig a törvényhozásnak továbbította.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?