Árpád
-2 °C
4 °C

Hat százalék lett a kamat használt lakás vásárlás után is

MTI
2002.02.27. 18:47
Ez év március 1-jétől a használt lakások vásárlásához nyújt kamattámogatást az állam, mégpedig 10 százalékos mértékben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón, Budapesten. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány ezzel a szerényebb jövedelmű fiatalok, illetve a gyengébb jövedelemi helyzetben lévő állampolgárok lakáshoz jutását is segíti.

Elmondta: a használt lakásokhoz nyújtott kamattámogatással együtt a kabinet 20 éves garanciát ad a lakásvásárlásokra, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt a mindenkori kamat plusz a kezelési díj maximum 6 százalék lehet. Orbán Viktor jelezte, ezzel a kormány a használt lakások és az új lakások vásárlásának feltételeit hasonlóvá tette a kamattámogatások tekintetében. A kormány döntött arról is, hogy a használt lakások felújításának fogalmát jelentősen kiterjeszti, azaz a jövőben kedvezményes kamatozású kölcsönöket lehet felvenni a lakásfelújítás legszélesebb körére, például fűtéskorszerűsítésre vagy nyílászárók cseréjére is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?