Ivó, Milán
EUR 383,05 Ft
USD 366,00 Ft
6 °C
26 °C

A Roma Parlament szerint a Lungo Drom áruló

MTI
2002.02.27. 19:03
Az Országos Roma Parlament (ORP) kezdetektől súlyos kritikával élt a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom tevékenységét illetően, annak a Fidesz - Magyar Polgári Párttal kötött választási szerződését pedig a magyarországi cigányság elárulásának tekinti.
Ezt Zsigó Jenő, az ORP elnöke hangoztatta szerdán délután az MSZP miskolci politikai centrumában tartott sajtótájékoztatón, leszögezve, hogy szervezetük a Lungo Drom és az Országos Cigány Önkormányzat közé egyenlőségjelet tesz.

Az elnök kifejtette, hogy a Lungo Drom közéleti tevékenységét kifejezetten cigányellenesnek minősítik.
- Amikor annakidején a kisebbségi törvényt a parlament elfogadta, e szervezet kivételével valamennyi magyarországi kisebbség elítélte e jogszabályt, hiszen az nem konszenzus alapján született, hanem titokban a Belügyminisztériumban - állította.
Zsigó Jenő szerint a Lungo Dromot azért hozták létre és erősítették meg államilag is, hogy legyen egy olyan cigány szervezet, amely sorozatosan jóváhagyja a cigányok ellen irányuló kormányzati, állami lépéseket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek