Judit
3 °C
7 °C

Nem költözik a Széchenyi Könyvtár

MTI
2002.02.27. 19:17
Nem költözik el várbeli otthonából az Országos Széchényi Könyvtár, a raktározási gondok megoldására, a nemzeti intézmény szolgáltatási színvonalának emelésére viszont többféle tervezetet is kidolgozott a bibliotéka vezetése, jelentette ki Monok István főigazgató. A médiumokban megjelent költözködéssel kapcsolatban utalt arra, hogy a raktározási helyzet, a legégetőbb probléma megoldására a Palota út felőli területen elkezdődött egy mélyraktár építése, ám azt felfüggesztették.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) nem akarja kiköltöztetni, átszervezni, átrendezni az Országos Széchényi Könyvtárat - jelentette ki Ecsedy István, az NKÖM helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek az OSZK-t érintő, a sajtóban megjelent hírekre reagálva. A helyettes államtitkár nyomatékosította, hogy semmiféle helyzet nincs az OSZK-t illetően.
Ecsedy István - a sajtót olvasva - értetlenségét fejezte ki a kulturális kormányzatnak tulajdonított tervek és szándékok miatt.

Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli kérdést intézett Rockenbauer Zoltán kulturális miniszterhez azt tudakolva, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) jelenlegi termeinek egy részét a kormányzat kívánja elfoglalni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?