Nem költözik a Széchenyi Könyvtár

MTI
2002.02.27. 19:17
Nem költözik el várbeli otthonából az Országos Széchényi Könyvtár, a raktározási gondok megoldására, a nemzeti intézmény szolgáltatási színvonalának emelésére viszont többféle tervezetet is kidolgozott a bibliotéka vezetése, jelentette ki Monok István főigazgató. A médiumokban megjelent költözködéssel kapcsolatban utalt arra, hogy a raktározási helyzet, a legégetőbb probléma megoldására a Palota út felőli területen elkezdődött egy mélyraktár építése, ám azt felfüggesztették.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) nem akarja kiköltöztetni, átszervezni, átrendezni az Országos Széchényi Könyvtárat - jelentette ki Ecsedy István, az NKÖM helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek az OSZK-t érintő, a sajtóban megjelent hírekre reagálva. A helyettes államtitkár nyomatékosította, hogy semmiféle helyzet nincs az OSZK-t illetően.
Ecsedy István - a sajtót olvasva - értetlenségét fejezte ki a kulturális kormányzatnak tulajdonított tervek és szándékok miatt.

Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli kérdést intézett Rockenbauer Zoltán kulturális miniszterhez azt tudakolva, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) jelenlegi termeinek egy részét a kormányzat kívánja elfoglalni.