Ivó, Milán
EUR 383,16 Ft
USD 365,11 Ft
6 °C
26 °C

Nem jár az egy százalék a Gyermekrák Alapítványnak

MTI
2002.02.27. 19:41
A Fővárosi Bíróság elutasította a Gyermekrák Alapítvány kérelmét az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közigazgatási határozatának felülvizsgálatára, amelyben az APEH megtagadta az adók egy százalékából a 2000. évben befolyt 134 millió forint kiutalását - derül ki az MTI birtokába szerdán került végzésből.

A bíróság indokolása tartalmazza: a Gyermekrák Alapítványt a Fővárosi Bíróság 1997. december 30-án vette nyilvántartásba, majd 1998. január 1-étől kiemelten közhasznú szervezetnek minősítette.
Az indokolás jelzi: az alapítvány kiemelkedő közhasznú szervezetté minősítése miatt a jogszabályokat úgy értelmezte, hogy a személyi jövedelemadók egy százalékának felhasználása szempontjából kedvezményezetti státusa azonos a közalapítvánnyal.
Azaz az alapítvány felfogása szerint nem szükséges 3 éves várakozási idő ahhoz, hogy jogalappal pályázhasson az egy százalékos adományokra.

Ám a jogilag közalapítványnak nem minősülő Gyermekrák Alapítvány 3 éves várakozási idő után pályázhat csak az állampolgárok jövedelemadójának egy százalékára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek