Judit
3 °C
7 °C

A MIÉP-től való elhatárolódásra szólítják fel a Lungo Drom vezetőit

MTI
2002.03.01. 14:52
A romákat az országgyűlési választásokon való részvételre felhívó, valamint a Lungo Drom vezetőit a MIÉP-től való egyértelmű elhatárolódásra felszólító nyílt levelet tett közzé mintegy 40 cigány közéleti személyiség, értelmiségi - jelentette be Horváth Aladár, a kezdeményezést útjára indító Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője.

A nyílt levél közzétételére az sarkallta a szervezőket, hogy a Lungo Drom az utóbbi napokban elhatárolódott alelnöke, Raduly József kijelentésétől, aki egy múlt szombati rendezvényen közölte: a szövetség felmondja a Fidesszel való választási együttműködést, ha a legnagyobb kormánypárt szövetségre lép a MIÉP-pel.

A Lungo Drom szóvivője szerint a roma értelmiségiek nyílt levelének közzétételét kezdeményező Horváth Aladár és környezete ezzel a lépéssel kampányol, mégpedig a szocialista pártnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?